Door de Corona moest de Algemene Ledenvergadering van 2021 dit jaar digitaal doorgaan. Dat was niet zo gemakkelijk. Zeker omdat je digitaal moet stemmen. Maar alles is goed gegaan. We hebben onze agenda snel kunnen afwerken en iedereen heeft redelijk vlot kunnen stemmen. Hier en daar waren wat technische problemen, maar die zijn uiteindelijk wel opgelost.

Andere jaren koppelen we onze Algemene Ledenvergadering aan een sessie touwtechnieken zodat iedereen nog eens goed kan oefenen vooraleer hij of zij weer onder de grond gaat. Ook dat was dit jaar lastig door de Corona-maatregelen. Maar Daan en Christopher hebben een leuke quiz in elkaar gestoken om toch ook samen iets leuks te kunnen doen na de vergadering. Er waren 54 vragen die niet allemaal even gemakkelijk of voor de hand liggend waren. Deze waren uitdagend voor zowel de oudere als de meer recente leden van onze club. En dat de beste hebben mogen winnen, werd al snel duidelijk toen Carlo en Mike een grote voorsprong namen. Ondanks dat ook zij regelmatig de bal missloegen, heeft niemand hen nog kunnen inhalen en hebben zijn dus ook de eerste prijs weggekaapt. De strijd om de tweede en derde plek was nog harder en hier wisselden de plekken op het scorebord heel regelmatig. Uiteindelijk heeft Saartje de tweede plek weggekaapt voor de neus van Bart, Joppe en Warre. Zij moesten zich tevreden stellen met de derde plaats op het podium.

De uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding zo veel mogelijk te stoppen hebben voor iedereen een grote impact. Ook voor Speleo Kempen want het is ondertussen al 2 maanden geleden sinds we nog eens onder de grond zijn geweest. En dat is moeilijk. Voor velen onder ons kriebelt het ondertussen zodanig hard dat het pijnlijk wordt. Daarom hebben we vandaag eens een online grottocht georganiseerd. De opkomst was groot en de grotten die we bezocht hebben adembenemend. Gelukkig was er ook een fotograaf aanwezig om wat sfeerbeelden te schieten.

 

Het heeft zin om je in te schrijven als reserve, ondanks dat de kans dat er iemand uitvalt klein is.
Toch kreeg ik de kans om mee op tocht te mogen naar de Aven Noel.

Er werd niet alleen gegrot tijdens onze interclub naar de Gard/Ardéche, maar ook gewandeld. Snuif de sfeer van één van die wandelingen maar op met onderstaande video van Martin:

Saartje bezorgde ons enkele foto's die ze getrokken had tijdens het weekend te Villers-le-Gambon, samen met Speleo- en AlpinismeKlub Orpheus.

Grotten in Slovenië Kempische Interclub 2018: grotten in de Klassieke Karst en een natuurwonder

Voor het 2e jaar op rij hebben we tijdens het Allerheiligenverlof de Sloveense ondergrond verkend. Omdat we in 2017 iets te veel modder te verwerken hebben gekregen, hebben we op aanraden van enkele lokale speleo’s de regio van de “klassieke Karst” uitgekozen om te gaan grotten. Meer specifiek hebben we vooral grotten bezocht in de “Matarsko Podolje”, ruwweg de streek tussen Sezana en de Kroatische grens. Het Karstplateau is een laag kalksteenplateau, ongeveer 40km lang en 13km breed en maakt deel uit van de Dynarische Karst. Het is NW-ZO gericht, en volgens de lokale speleo’s bevinden de mooiste grotten van Slovenië zicht hier. En het natuurwonder: we hebben het vollopen van Cernisko Polje en Planinsko Polje kunnen aanschouwen. Verder was de regen een constante aanwezige gedurende de week, jammer genoeg.