Op een eigenlijk onmenselijk vroeg uur loopt mijn wekker af. Geen getreuzel deze keer om uit bed te komen want om 5u zullen een deel van mijn clubgenoten voor mijn deur staan om mij op te pikken. Dit voor een weekend naar de steengroeves van Savonnières-En-Perthois en Méry-Sur-Oise (Carrière Hennoque en La Louisette).

Tijdens onze stop in Luxemburg komen we de andere ploeg al tegen. We kunnen niet op hun wachten want wij moeten de sleutel van de steengroeve van Savonnières-En-Perthois nog gaan ophalen.

We zijn op tijd aan het politiebureau van Ancerville, maar dat blijkt gesloten. Dan maar even aangebeld en we krijgen te horen dat ze iemand vanuit Saint-Dezier gaan sturen om ons de sleutel te geven. Maar na een uurtje is er nog altijd niemand en bellen we terug aan. Maar nu horen we een heel ander verhaal. De politie heeft geen sleutel meer om uit te lenen (wel nog één voor noodgevallen). Ze verwijzen ons daar naar het gemeentehuis van Savonnières-En-Perthois. Maar ook dat is natuurlijk dicht op een zaterdag. Maar bij de lokale bakker ontmoeten we een vrouw die ons wel wil helpen. Ze tracht contact op nemen met de burgemeester, gemeentesecretaris, ex-secretaris,.... Enfin, na veel over en weer gebel heeft ze goed nieuws voor ons. Via via via heeft ze iemand gevonden die een sleutel heeft van de steengroeve en die ons binnen wil laten. De sleutel zelf krijgen we niet, maar deze man wil ons binnenlaten en de dag nadien zal de behulpzame vrouw ons terug komen bevrijden.

Na veel vijven zessen zijn we dan rond de middag eindelijk klaar om de steengroeve in te trekken. We installeren eerste onze kamplaats (en drinken al een pintje) en beginnen vervolgens aan onze wandeling door de steengroeve.

    

Er werd gefotografeerd en rondgekeken.

  

En ook een deel van de grotten in de steengroeve hebben we bekeken.

    

Na de wandeling genoten we van wat ravioli en werd er nog wat nagepraat bij een frisse pint.

 

Na een koude nacht in de steengroeve (het was er hooguit 5°C) werden we bevrijd door de vrouw die ons de dag voordien mee binnen had gelaten. Na onze bevrijding zijn we doorgereden naar de Carrière Hennoque en La Louisette te Méry-Sur-Oise.

Daar konden we genieten van enkele mooie tekeningen, een stapel zakken, vele calcietafzettingen en insijpelend water dat enkele mooie meertjes had gevormd.

      

Afsluiten deden we met een spook, een kasteel en wat opgestapelde fietsen.

    

Vervolgens gingen we terug naar buiten om de rit naar huis terug aan te vatten, met een tussenstop om de hongerigen te spijzen. Het was een geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar.

De foto's uit dit artikel en al de andere foto's kan je bekijken in onze fotogalerij.

Deelnemers: Bart M - Carlo V.B. - Eddy D. - Peter V. - Christopher P. - Daan N. - Wim J