Tja, vrijetijdsbesteding, sporten en amuseren kost nu eenmaal geld …

Maar op zich valt het eigenlijk nog wel mee. Hoewel de gevorderde leden regelmatig nieuw en duur materieel aanschaffen zodat ze soms een klein fortuin in hun rugzak hebben zitten, hoeft de beginnende speleoloog zich daar geen zorgen over te maken: de aanschaf van materiaal gebeurt geleidelijk aan.

Nieuwe leden kunnen een lange tijd materiaal van de club lenen en volgens eigen mogelijkheden en tempo persoonlijk materiaal aankopen.

Tijdens meerdaagse tochten verblijven we uiteraard ook niet in vijfsterrenhotels, maar kamperen we vlakbij de grot en koken we zelf. Zo blijven de kosten beperkt. De grootste uitgaven zijn vaak de verblijf- en reiskosten voor meerdaagse activiteiten en buitenlandse reizen. Maar zoals bij alles: investeren in goed en degelijk materiaal loont altijd de moeite.

En als je ons lidgeld vergelijkt met dat van andere sportclubs, dan ben je bij ons ook relatief goedkoop gesteld. (zie tabel hier onder)
In het lidgeld is je lidmaatschap van Speleo Kempen VZW, het Verbond van Vlaamse Speleologen, je verzekering en een abonnement op een speleotijdschrift (2 nummers per jaar) inbegrepen.

Lidgeld 2024

Type lidmaatschap Lidgeld 
Hoofdlid +18j 91,00€ *
Hoofdlid +18j buitenland 98,00€ *
Hoofdlid -18j 64,00€ *
Hoofdlid +65j 64,00€ *
Bijlid (woont op zelfde adres als hoofdlid) 75,00€ *

Gezinslidmaatschap

Neem hiervoor contact met ons op.

* Voor leden die tussen 1 september 31 december lid worden gelden lagere tarieven voor de resterende maanden van het jaar. Neem hiervoor contact met ons op.