Sporten en integriteit

Sporten is goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Zeker bij een niet-competitieve sport als speleologie staat het plezier dat we uit onze hobby halen (zowel onder- als bovengronds) centraal. Het overschrijden van de grenzen van een ander staat dit plezier in de weg. Deze overschrijding kan seksueel zijn, maar ook geweld, pesten en discriminatie is gedrag dat niet getolereerd kan worden.
 
Indien je ervaart dat je grenzen overschreden worden, raden we je aan hierover te praten. In de eerste plaats kan dit binnen de club, met iemand die je vertrouwt, die je kan steunen, en die mee naar een oplossing kan zoeken.
 
Zit je ergens mee, probeer er dan binnen de club met iemand die je vertrouwt over te praten. Verder heb je ook het Aanspreekpunt Integriteit van Speleo Kempen. Die kan je bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lukt het niet om iemand binnen de club te vinden, dan kan je steeds terecht bij het Aanspreekpunt Integriteit van het VVS. Kijk op de website voor meer informatie.
 

Aanspreekpunt Integriteit Speleo Kempen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.