Sporten en integriteit

Sporten is goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Zeker bij een niet-competitieve sport als speleologie staat het plezier dat we uit onze hobby halen (zowel onder- als bovengronds) centraal. Het overschrijden van de grenzen van een ander staat dit plezier in de weg. Deze overschrijding kan seksueel zijn, maar ook geweld, pesten en discriminatie is gedrag dat niet getolereerd kan worden.
 
Indien je ervaart dat je grenzen overschreden worden, raden we je aan hierover te praten. In de eerste plaats kan dit binnen de club, met iemand die je vertrouwt, die je kan steunen, en die mee naar een oplossing kan zoeken.
 
Zit je ergens mee, probeer er dan binnen de club met iemand die je vertrouwt over te praten. Verder heb je ook het Aanspreekpunt Integriteit van Speleo Kempen. Die kan je bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lukt het niet om iemand binnen de club te vinden, dan kan je steeds terecht bij het Aanspreekpunt Integriteit van het VVS. Kijk op de website voor meer informatie.
 

Aanspreekpunt Integriteit Speleo Kempen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zijn een Turnhoutse sportclub die zich bezighoudt met speleologie.

We doen aan speleologie. Dit is een teamsport waarbij we grotten verkennen.

Je kan ons regelmatig tegenkomen in de Ardennen, waar we de talrijke grotten verkennen. Overal waar kalksteen voorkomt kunnen er potentieel grotten zijn, en uiteraard zijn dit onze favoriete streken.

Tja, vrijetijdsbesteding, sporten en amuseren kost nu eenmaal geld …

Maandelijks publiceren we een update van onze agenda met al onze activiteiten en info over de club op onze website en worden de leden hiervan verwittigd.

We nemen de privacy van onze leden en de personen waar we mee in contact komen ernstig. Daarom hebben we, in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een privacyverklaring opgesteld...